top of page
Terapi på Østerbro.JPG

Terapi og spiseforstyrrelser

- terapeutisk behandling

Spiseforstyrrelser - hjælp og behandling

Det er opslidende og ensomt at lide af en spiseforstyrrelse. Det kan være svært at finde den rette hjælp, og turde række ud.

Terapeutisk behandling af spiseforstyrrelser skal bygge på tillid, nærvær og nænsomhed. Med den rette hjælp er det muligt at blive rask, og få et normalt forhold til mad. Jeg tilbyder dig et rum uden fordomme og krav, hvor du kan arbejde dig ud af spiseforstyrrelsen i dit eget tempo.

Pas på dig selv - ræk ud efter hjælp

Terapeutisk behandling kan hjælpe dig ud af spiseforstyrrelsens greb, og give dig et friere og mere rummeligt forhold til dig selv. Terapi er en process som ta' tid, for det kræver tid at ændre sine mønstre, både tanker, adfærd og følelser. 

Det kan være svært at tale med venner og familie om spiseforstyrrelsen. Mange som lider af en spiseforstyrrelse, oplever at føle sig forkerte, og har derfor svært ved at række ud efter hjælp. ​Det er hårdt og ensomt at kæmpe alene mod en spiseforstyrrelse.

 

Jeg tilbyder et terapeutisk rum, hvor du kan tale frit om din spiseforstyrrelse, uden bekymring for hvordan det vil blive mødt. Som terapeut har jeg arbejdet med forskellige spiseforstyrrelser både i individuel terapi og i grupper. Du får terapeutisk behandling og værktøjer, som giver dig mulighed for at skabe forandringer i dit eget tempo.

Ambivalens og spiseforstyrrelser

Det er ikke altid nemt at række ud efter hjælp. Det kan være meget ambivalent. Tanken om at leve helt uden spiseforstyrrelsen kan være skræmmende, for hvad skal jeg så gøre i stedet? Ta' jeg så på og bliver tyk? Hvad sker der med mig, hvis jeg bare slipper kontrollen?....

Ambivalensen er en af de ting som er vigtige at se på i terapien. Det er vigtigt at forstå, at man ikke bare kan slippe spiseforstyrrelsen fra den ene dag til den anden. Man skal have noget at sætte i stedet for. 

 

Spiseforstyrrelsen kan forstås som en redningskrans. Man kan ikke fjerne den før man har lært at svømme. 

 

Trine Gimeno Psykoterapeut MPF_edited.jpg

Jeg hedder Trine Gimeno

Jeg er 48 år, mor til to og gift med en mand fra Madrid.

Jeg er Emotionsfokuseret Psykoterapeut, og partner i den Psykoterapeutiske Praksis Arnestedet på Østerbro. 
 
Jeg tilbyder terapeutisk behandling af spiseforstyrrelser og har særligt fokus på følelseslivet. Ved siden af min private praksis har jeg i en årrække været frivillig hos Foreningen spiseforstyrrelser & selvskade (tidligere LMS), hvor jeg bla. var gruppeleder for samtalegrupper. Læs mere

 

Fra mit private liv ved jeg hvad det vil sige at leve med en spiseforstyrrelse i familien.
 

Psykoterapeut København.jpeg

Behandling af spiseforstyrrelser

Få hjælp til din spiseforstyrrelse i psykoterapeutisk behandlings forløb

Søger du hjælp til at at få et liv hvor spiseforstyrrelsen ikke sætter dagsordenen? Et liv hvor du kan have et mere frit og naturligt forhold til mad, og til din krop? Terapeutisk behandling hjælper dig med at forstå hvorfor spiseforstyrrelsen er blevet en del af dit liv. Terapien giver dig værktøjer til at slippe ud af de mønstre som holder dig fast i dens greb.

Terapeutisk behandling kan hjælpe dig hvis du:

  • ønsker hjælp til at hjælpe dig selv

  • ønsker indsigt i både hvad spiseforstyrrelsen forhindre dig i, men også hvad den "hjælper med"

  • ønsker at arbejde med de følelser og mønstre som holder dig fast i et forstyrret spisemønster og/ eller et svært forhold til din krop.

Har jeg mon en spiseforstyrrelse?

Er du i tvivl om du har en spiseforstyrrelse? Få hjælp til afklaring.

Er du bekymret for at du måske har en spiseforstyrrelse? Fylder tanker om krop og mad for meget i det daglige? Har du brug for afklaring?

Spiseforstyrrelses afklaring er en samtale hvor du bla. kan få hjælpe til:

  • at afklare din tanker og følelser i forhold til det at have en spiseforstyrrelse

  • hvad det vil sige at leve med en spiseforstyrrelse

  • at finde frem til hvilken hjælp og støtte du har brug for.

Emotionsfokuseret terapi.jpeg
Stemningsbillede Psykoterapi.jpeg
Få hjælp. Book tid til en samtale

Del spiseforstyrrelsen med andre

Har du brug for hjælp til at fortælle andre om din spiseforstyrrelse?

Det kan være ensomt at lide af en spiseforstyrrelse. Hvad vil andre mon tænke om mig? Vil de kunne forstå eller gør jeg dem bare bekymrede?

Det er en svær og vigtig beslutning når man vælger at dele sin spiseforstyrrelse med andre. Få hjælp og støtte til at fortælle dine forældre, kæreste, ven eller en anden vigtig person i dit liv om din spiseforstyrrelse. 

Online behandlingsforløb

Foretrækker du et online forløb?

For nogen er det at skulle møde op i min praksis en forhindring for at række ud efter hjælp. Foretrække du at vores samtaler foregår online, så er det også en mulighed. Skriv eller ring til mig, så tilrettelægger jeg et onlineforløb, som er tilpasset dine behov.

Skriv til mig her

Tak for din besked

Psykoterapeut København Naturfoto.jpeg
bottom of page