top of page
Terapi på Østerbro.JPG

Behandling af spiseforstyrrelser

- Med fokus på følelserne

Spiseforstyrrelser - hjælp og behandling

Det er opslidende og ensomt at lide af en spiseforstyrrelse. Det kan være svært at finde den rette hjælp, og turde række ud.

Terapeutisk behandling af spiseforstyrrelser skal bygge på tillid, nærvær og nænsomhed. Med den rette hjælp er det muligt at blive rask, og få et normalt forhold til mad. Jeg tilbyder dig et rum uden fordomme og krav, hvor du kan arbejde dig ud af spiseforstyrrelsen i dit eget tempo.

Pas på dig selv - ræk ud efter hjælp

Terapeutisk behandling kan hjælpe dig ud af spiseforstyrrelsens greb, og give dig et friere og mere rummeligt forhold til dig selv. Terapi er en process som ta' tid, for det kræver tid at ændre sine mønstre, både tanker, adfærd og følelser. 

Det kan være svært at tale med venner og familie om spiseforstyrrelsen. Mange som lider af en spiseforstyrrelse, oplever at føle sig forkerte, og har derfor svært ved at række ud efter hjælp. ​Det er hårdt og ensomt at kæmpe alene mod en spiseforstyrrelse.

 

Jeg tilbyder et terapeutisk rum, hvor du kan tale frit om din spiseforstyrrelse, uden bekymring for hvordan det vil blive mødt. Som terapeut har jeg arbejdet med forskellige spiseforstyrrelser både i individuel terapi og i grupper. Du får terapeutisk behandling og værktøjer, som giver dig mulighed for at skabe forandringer i dit eget tempo.

Ambivalens og spiseforstyrrelser

Det er ikke altid nemt at række ud efter hjælp. Det kan være meget ambivalent. Tanken om at leve helt uden spiseforstyrrelsen kan være skræmmende, for hvad skal jeg så gøre i stedet? Ta' jeg så på og bliver tyk? Hvad sker der med mig, hvis jeg bare slipper kontrollen?....

Ambivalensen er en af de ting som er vigtige at se på i terapien. Det er vigtigt at forstå, at man ikke bare kan slippe spiseforstyrrelsen fra den ene dag til den anden. Man skal have noget at sætte i stedet for. 

 

Spiseforstyrrelsen kan forstås som en redningskrans. Man kan ikke fjerne den før man har lært at svømme. 

 

Trine Gimeno Psykoterapeut MPF_edited.jpg

Jeg hedder Trine Gimeno

Jeg er 49 år, mor til to og gift med en mand fra Madrid.

Jeg er Emotionsfokuseret Psykoterapeut, og partner i den Psykoterapeutiske Praksis Arnestedet på Østerbro. 
 
Jeg tilbyder terapeutisk behandling af spiseforstyrrelser og har særligt fokus på følelseslivet. Ved siden af min private praksis har jeg i en årrække været frivillig hos Foreningen spiseforstyrrelser & selvskade (tidligere LMS), hvor jeg bla. var gruppeleder for samtalegrupper. Læs mere.

 

Fra mit private liv ved jeg hvad det vil sige at leve med en spiseforstyrrelse i familien.
 

Psykoterapeut København.jpeg

Send mig gerne en besked, hvis du har spørgsmål

Tak for din besked!

Behandling af spiseforstyrrelser

Få hjælp til din spiseforstyrrelse i psykoterapeutisk behandlings forløb

Søger du hjælp til at at få et liv hvor spiseforstyrrelsen ikke sætter dagsordenen? Et liv hvor du kan have et mere frit og naturligt forhold til mad, og til din krop? Terapeutisk behandling hjælper dig med at forstå hvorfor spiseforstyrrelsen er blevet en del af dit liv. Terapien giver dig værktøjer til at slippe ud af de mønstre som holder dig fast i dens greb.

Terapeutisk behandling kan hjælpe dig hvis du:

  • ønsker hjælp til at hjælpe dig selv

  • ønsker indsigt i både hvad spiseforstyrrelsen forhindre dig i, men også hvad den "hjælper med"

  • ønsker at arbejde med de følelser og mønstre som holder dig fast i et forstyrret spisemønster og/ eller et svært forhold til din krop.

 

Et terapeutisk forløb vil ofte bestå af:

  • 2-3 indledende sessioner, hvor vi sammen kortlægger spiseforstyrrelsens historik, og hvordan den påvirker dit liv. Vi arbejder både med tanker, adfærd og følelser.

  • 6-8 efterfølgende sessioner, hvor vi arbejder i dybden med forskellige tematikker. Ofte vil det være tematikker, som kommer frem i det indledende arbejde. Fx. selvværd, sorg og tab, forkerthed, relationer, social angst, identitet... 

Spiseforstyrrelser og traumer

Traumatiske oplevelser i barndommen, kan være med til at udløse en spiseforstyrrelse

Sorg og tab, mobning, skilsmisse, overgreb... er nogle af de traumatiske oplevelser, som kan være med til at udløse en spiseforstyrrelse. 

Har man som barn, eller ung, været udsat for en traumatisk oplevelse, uden efterfølgende at få tilstrækkelig hjælp og støtte, kan en spiseforstyrrelse blive den overlevelsesstrategi, som hjælper en igennem den svære tid.

Det kan være svært at forstå, hvordan en spiseforstyrrelse kan være hjælpsom, men den kan være med til at aflede, dulme eller tilbyde kontrol, i en verden fuld af smerte og uvished.

I behandlingen af en spiseforstyrrelse, kan det være vigtigt at forstå "den udløsende faktor", da spiseforstyrrelsen ellers for mange, ikke giver nogen mening. Det kan være vigtigt at forstå, at spiseforstyrrelsen engang "har hjulpet med noget", selvom den i dag, mest spænder ben...

Terapi Emotionsfokuseret.JPG
Emotionsfokuseret terapi.jpeg

Har jeg mon en spiseforstyrrelse?

Er du i tvivl om du har en spiseforstyrrelse?

Er du bekymret for at du måske har en spiseforstyrrelse? Fylder tanker om krop og mad for meget i det daglige? Har du brug for at vide mere?

Læs om de forskellige spiseforstyrrelser her:

Del spiseforstyrrelsen med andre

Har du brug for hjælp til at fortælle andre om din spiseforstyrrelse?

Det kan være ensomt at lide af en spiseforstyrrelse. Hvad vil andre mon tænke om mig? Vil de kunne forstå eller gør jeg dem bare bekymrede?

Det er en svær og vigtig beslutning når man vælger at dele sin spiseforstyrrelse med andre. Få hjælp og støtte til at fortælle dine forældre, kæreste, ven eller en anden vigtig person i dit liv om din spiseforstyrrelse. 

Stemningsbillede Psykoterapi.jpeg
Terapi på telefon
Psykoterapeut København Naturfoto.jpeg

Terapi på online eller på telefon

Foretrækker du et terapiforløb som kan foregå hjemmefra, eller medens du går en tur?

For nogle mennesker fungerer terapi via tlf rigtig godt. Her er der ikke noget visuelt, eller en skærm som forstyrrer. Det kan give mulighed for at vende blikket indad, og fordybe sig i samtalen på en anden måde. 

Det er også en mulighed hvis du bor langt fra Østerbro, så behøver transport og logistik, ikke at være en forhindring for at du kan række ud efter hjælp, og starte op i et terapiforløb.

Book en forsamtale på tlf. hvis du vil høre nærmere. 

bottom of page