Emotionsfokuseret Psykoterapeut MPF
Behandling af voksne med spiseforstyrrelser
- fokus på følelseslivet
Spiseforstyrrelser - hjælp og behandling
Det er opslidende og ensomt at lide af en spiseforstyrrelse. Det kan være svært at finde den rette hjælp, og turde række ud.
Terapeutisk behandling af spiseforstyrrelser skal bygge på tillid, nærvær og nænsomhed. Med den rette hjælp er det muligt at blive rask, og få et normalt forhold til mad. Jeg tilbyder dig et rum uden fordomme og krav, hvor du kan arbejde dig ud af spiseforstyrrelsen i dit eget tempo.
Pas på dig selv - ræk ud efter hjælp
Terapeutisk behandling kan hjælpe dig ud af spiseforstyrrelsens greb, og give dig et friere og mere rummeligt forhold til dig selv. Terapi er en process som ta' tid, for det kræver tid at ændre sine mønstre, både tanker, adfærd og følelser.
Det kan være svært at tale med venner og familie om spiseforstyrrelsen. Mange som lider af en spiseforstyrrelse, oplever at føle sig forkerte, og har derfor svært ved at række ud efter hjælp. Det er hårdt og ensomt at kæmpe alene mod en spiseforstyrrelse.
Jeg tilbyder et terapeutisk rum, hvor du kan tale frit om din spiseforstyrrelse, uden bekymring for hvordan det vil blive mødt. Som terapeut har jeg arbejdet med forskellige spiseforstyrrelser både i individuel terapi og i grupper. Du får terapeutisk behandling og værktøjer, som giver dig mulighed for at skabe forandringer i dit eget tempo.
Ambivalens og spiseforstyrrelser
Det er ikke altid nemt at række ud efter hjælp. Det kan være meget ambivalent. Tanken om at leve helt uden spiseforstyrrelsen kan være skræmmende, for hvad skal jeg så gøre i stedet? Ta' jeg så på og bliver tyk? Hvad sker der med mig, hvis jeg bare slipper kontrollen?....
Ambivalensen er en af de ting som er vigtige at se på i terapien. Det er vigtigt at forstå, at man ikke bare kan slippe spiseforstyrrelsen fra den ene dag til den anden. Man skal have noget at sætte i stedet for.
Spiseforstyrrelsen kan forstås som en redningskrans. Man kan ikke fjerne den før man har lært at svømme.
Jeg hedder Trine Gimeno
Jeg er 50 år, mor til to og gift med en mand fra Madrid.
Jeg er Emotionsfokuseret Psykoterapeut, og partner i den Psykoterapeutiske Praksis Arnestedet på Østerbro.
Jeg tilbyder terapeutisk behandling af spiseforstyrrelser for voksne, hvor jeg har særligt fokus på følelseslivet. Ved siden af min private praksis har jeg i en årrække været frivillig hos Foreningen spiseforstyrrelser & selvskade (tidligere LMS), hvor jeg bla. var gruppeleder for samtalegrupper. Læs mere.
Fra mit private liv ved jeg hvad det vil sige at leve med en spiseforstyrrelse i familien.
Behandling af spiseforstyrrelser
Få hjælp til din spiseforstyrrelse i psykoterapeutisk behandlings forløb
Søger du hjælp til at at få et liv hvor spiseforstyrrelsen ikke sætter dagsordenen? Et liv hvor du kan have et mere frit og naturligt forhold til mad, og til din krop? Terapeutisk behandling hjælper dig med at forstå hvorfor spiseforstyrrelsen er blevet en del af dit liv. Terapien giver dig værktøjer til at slippe ud af de mønstre som holder dig fast i dens greb.
Terapeutisk behandling kan hjælpe dig hvis du:
-
ønsker hjælp til at hjælpe dig selv
-
ønsker indsigt i både hvad spiseforstyrrelsen forhindre dig i, men også hvad den "hjælper med"
-
ønsker at arbejde med de følelser og mønstre som holder dig fast i et forstyrret spisemønster og/ eller et svært forhold til din krop.
Et terapeutisk forløb vil ofte bestå af:
-
2-3 indledende sessioner, hvor vi sammen kortlægger spiseforstyrrelsens historik, og hvordan den påvirker dit liv. Vi arbejder både med tanker, adfærd og følelser.
-
6-8 efterfølgende sessioner, hvor vi arbejder i dybden med forskellige tematikker. Ofte vil det være tematikker, som kommer frem i det indledende arbejde. Fx. selvværd, sorg og tab, forkerthed, relationer, social angst, identitet...
Er du klar til at starte i et terapeutisk forløb?
Det er ofte krævende at starte i et terapeutisk forløb. Det er vigtigt at du gør op med dig selv, om du føler dig klar. Du kan læse mere om at starte i terapi herunder.
Spiseforstyrrelser og traumer
Traumatiske oplevelser i barndommen, kan være med til at udløse en spiseforstyrrelse
Sorg og tab, mobning, skilsmisse, overgreb... er nogle af de traumatiske oplevelser, som kan være med til at udløse en spiseforstyrrelse.
Har man som barn, eller ung, været udsat for en traumatisk oplevelse, uden efterfølgende at få tilstrækkelig hjælp og støtte, kan en spiseforstyrrelse blive den overlevelsesstrategi, som hjælper en igennem den svære tid.
Det kan være svært at forstå, hvordan en spiseforstyrrelse kan være hjælpsom, men den kan være med til at aflede, dulme eller tilbyde kontrol, i en verden fuld af smerte og uvished.
I behandlingen af en spiseforstyrrelse, kan det være vigtigt at forstå "den udløsende faktor", da spiseforstyrrelsen ellers for mange, ikke giver nogen mening. Det kan være vigtigt at forstå, at spiseforstyrrelsen engang "har hjulpet med noget", selvom den i dag, mest spænder ben...
Er du forælder?
Har du brug for støtte til at støtte dit barn/ voksne barn, som er ramt af en spiseforstyrrelse?
Jeg tilbyder forældreterapi EFST, til forældre som ønsker støtte til at kunne være med deres barn, det svære sted de er når de kæmper med en spiseforstyrrelse.
Læs mere om forældreterapi her.