top of page
Terapi Emotionsfokuseret.JPG

Indestængt vrede

Har du det svært med din vrede?

Vrede er for mange mennesker en svær følelse at have med at gøre. Nogle mennesker har svært ved at mærke deres vrede, eller ved at give udtryk for den. For mange er vrede en følelse som ikke er helt ok, en følelse som helst skal gemmes væk og undertrykkes.

Men vrede er som alle andre følelser livsnødvendig og helt uundværlig for vores trivsel. Vreden i sin primære og adoptive form fortæller os at vores grænser er blevet overtrådt, og at vi har brug for at handle.

Den indestængte vrede kan have forskellige udtryk. Den kan fx. vise sig over for andre som irritation eller spydige bemærkninger. Eller den kan vendes mod os selv og kommer til udtryk som selvskadende adfærd. Misbrug, cutting, spiseforstyrrelser mm.

Har du svært ved at mærke at du bliver vred? Eller plejer du at undertrykke følelsen når den kommer? Får vreden dig til at føle dig forkert og skamfuld?

 

Indestængt vrede kan være et tegn på, at vi ikke får sat de grænser vi har brug for, for at passe på os selv. Det kan skabe uro, angst og depression og føre til selvskadende adfærd. Det er vigtigt at få hjælp og støtte til at arbejde med den indestængte vrede. Den skal have plads, så den kan blive hjælpsom og ikke destruktiv.  

Få hjælp i psykoterapi

Få hjælp til at regulerer og sætte ord på den indestængte vrede

I terapi kan man få hjælp til at få kontakt til sin indestængte vrede.

 

For nogen er tanken om at være vred ubehagelig og måske utænkelig. Har man gennem hele livet været vant til at gemme vreden væk eller ignoreret dens tegn, kan det være svært at tillade sig selv være vred. 

Nogle har måske prøvet at den indestængte vrede har taget helt overhånd, at den er blevet voldsom og destruktiv, så kan det føles skræmmende at 'slippe vreden fri'.

 

I terapi kan du få hjælp til at regulerer vreden, så den ikke bliver for voldsom, men kan hjælpe dig til at få sat de grænser du har brug for.

Læs mere om Emotionsfokuseret terapi og om mig nedenfor:

Terapeutisk behandling København.jpeg
bottom of page