top of page

Indestængt vrede

Terapi Emotionsfokuseret.JPG

Indestængt vrede

Har du det svært med din vrede?

Vrede er for mange mennesker en svær følelse at have med at gøre. Nogle mennesker har svært ved at mærke deres vrede, eller ved at give udtryk for den. For mange er vrede en følelse som ikke er helt ok, en følelse som helst skal gemmes væk og undertrykkes.

Men vrede er som alle andre følelser livsnødvendig og helt uundværlig for vores trivsel. Vreden i sin primære og adoptive form fortæller os at vores grænser er blevet overtrådt, og at vi har brug for at handle.

Den indestængte vrede kan have forskellige udtryk. Den kan fx. vise sig over for andre som irritation eller spydige bemærkninger. Eller den kan vendes mod os selv og kommer til udtryk som selvskadende adfærd. Misbrug, cutting, spiseforstyrrelser mm.

Få hjælp i psykoterapi

Få hjælp til at regulerer og sætte ord på den indestængte vrede

I terapi kan man få hjælp til at få kontakt til sin indestængte vrede.

 

For nogen er tanken om at være vred ubehagelig og måske utænkelig. Har man gennem hele livet været vant til at gemme vreden væk eller ignoreret dens tegn, kan det være svært at tillade sig selv være vred. 

Nogle har måske prøvet at den indestængte vrede har taget helt overhånd, at den er blevet voldsom og destruktiv, så kan det føles skræmmende at 'slippe vreden fri'.

 

I terapi kan du få hjælp til at regulerer vreden, så den ikke bliver for voldsom, men kan hjælpe dig til at få sat de grænser du har brug for.

Få hjælp. Book tid til en samtale
bottom of page